Årets sista inlägg.

                            image85

GOTT NYTT ÅR ALLIHOPA!!!

Året var 2007...

... då jag slet och hyggede mig på den danska posten, festade, gick på konserter, åkte på flera festivaler och klädde mig i spännande outfits. En dröm blev sann en dag i juli då jag fik se min idol Debbie Harry på Store Vega i Köpenhamn. Några andra nämnvärda konsertminnen är Johnossi på the Tivoli i Helsingborg i april, Nephew på Roskildefestivalen i juli, Kanye West på Way Out West i Göteborg i augusti och Nobody Beats the Beat på Toldkammeret i Helsingör i oktober.
 
         kollage 2007
  
Festligt värre skulle man kunna sumera det gångna året med.


återställd

Härmed förklarar jag mig återställd efter en hård partynight och en djävulsk baksmälla. Emmi(!) var inte orolig det lär inte dröja länge förrän vi är ute på nya äventyr igen. Det får ju inte glömmas hur kul vi hade igår natt. Festliga vänner är a och o, så tack mina vänner!

Imorgon på årets sista dag ska jag göra det jag inte riktigt fick till i dag nämligen tvätta, storstäda och träna. Det ska bli skönt att röjja upp lite så det nya året kan få infinna sig på ett fräsht sätt. På kvällen blir det festlig middag hos Emmi och Ankan.

Nu väntar en varm macka med fetaost och tomat, lime-vatten och Mulholland Drive.

Nat nat!

Tiden gå fort när man har roligt.

Juldagarna är redan förbi, det är fasligt vad fort det går när man har roligt.

                                      

Julaftonen var mysig, men lite dramatisk. När tomten kom, gav Carl ifrån sig ett illvrål och gallskrek sedan så länge tomten stannade, så han fick gå ganska fort igen. Mamma fick en karaokeskiva som vi ylade till efter julklappsutdelningen på kvällen. Till sist på julaftonskvällen badade papfar, broder Per och jag i jacuzzin. För att höja avslappnings-känslan drack vi öl och lyssnade på musik samtidigt. Man kan må sämre än vi gjorde då.

Juldagen är ett kapitel för sig. Julmatsrester och Trollkarlen från Oz hos mamma är början. Dagens del 2 startade hos Emmi, under ett par timmar hann vi förtära vin, drinkar, tequila rose och cider men vi glömde äta kvällsmat.

                                               

Sen bar det vidare till Johan och födelsedagsgrisen Marcus. Där var det fest och mer vin blev det, baccardi razz och gin&tonic också.

             vuxna män gör saker tillsammans
             nu sänker vi volymen här...
             cheese

Det är kanske inte så konstigt att jag var tvungen att slå emellan med ett glas vatten på Pl 13. Tillslut hamnade vi på tivoli. Många kära återseenden och några nya blev det där. Natten gick i galenskapens tacken, men det är så det ska vara på juldagen.

Annandagen var en smärre pers, då var det dags att fira jul hos pappa och Gudrun i Lund. Som sagt det var lite småtufft, särskillt bilresan ner, men jag överlevde. Carl fick ett par fingervantar, av morfar och G, som blev mycket uppskattade.
                  
              Carl spikar 

Rea-shopping eller inte, det är frågan.

Jag mötte Henke Larsson i dörren in till Aktiveum idag. Ja jag har alltså tränat, inte en dag för tidigt.

Nu tittar jag på en gammal film och funderar på om jag skulle ge mig ut och shoppa lite sen. Det får nog bli lite shopping ,jag har ju aldrig något att ta på mig.

Efter ett års väntan...

... är julafton äntligen tillbaka. Nu jävlar ska det firas! Om en timme kommer mamma och hämtar mig. Vid tolv är det gröt med hela gänget. Vi är rätt många faktiskt, mamma och pappfar, syskon, ett syskonban, bonussyskon, mormor och lite extrasläktingar. Sedan kommer julaftonen bara fortgå i sann Svensson-anda med Kalle, julbord, Karl-Bertil Johnsson och julklappar. Jag ska mysa!

                                                   Karl-Bertil

God Jul på er alla!

jag är så glad

Nu har jag varit hos Emmi. Vi har bytt julklappar, druckit vin och tittat på tv.

Jag är så glad för julklapparna jag fick av henne. Först och främst fick jag en värmekudde med linfrön i som hon sytt själv. Man värmer den i micron (som jag inte har någon, men det går även i ugnen) och sen lägger man den där man behöver lite extra värme, typ nacken/axlarna, och så gör den susen. Dessutom är den i sydd i ett färgglatt uppiggande tyg. Som om denna perfekta klapp inte vore nog fick jag även en blåsapa som torkar nagellacket. Ända sedan jag såg en sådan för första gången på Urban Outfitters i Köpenhamn har jag i hemlighet velat ha en, men tänkt att en sådan kan man inte köpa till sig själv. Därför hade jag planerat att köpa en till Emmi i fördelsedagspresent, men så hann hon före. Tänk om jag också hade köpt en till henne i julklapp. Lustigt det kan bli ibland. Hon fick en helkroppsmassage av mig istället. Alltså det är inte jag som ska massera utan min massör. 

                                       blåsapa

Jag är hur glad och nöjd som helst nu!


23:e december = kalas för mig

Idag var det kalas. Min kära syster fyller 31 år just idag. Massor av kakor bjöd hon på och den lille skojjaren Carl bjöd på pusskalas. Jag har funderat på hur den 23:e december skulle vara utan födelsedagskalas, jag har ju inte upplevt något annat. Men det är ganska mysigt, dan före doppardan går ju lite fortare med en extra släktträff.

Nu ska jag gå över till Emmi, vi ska byta julklappar. Spännande!

cykla cykla cykla, me like

Så var det kvällen igen. Dagen har bara försvunnit, det kan ju bero på att jag vaknade kvart i tolv, snopet men dejligt! Eftermiddagen har fördrivits med cykling. Jag hade några specialjulkort att leverera. Sen var jag på MAXI, det var fler än jag som hade vägarna förbi där. Klong, klong, klong lät det vart man än vände sig, det var vagnar, korgar och människor överallt. Men jag njöt av det hela, det var mysigt! Jag samlade ihop mina matvaror och cyklade hem med dem, för att sedan cykla till Aktiverum och träna lite. Det var tungt att träna idag. 

Nu måste jag städa upp klädhögen på golvet och duscha för snart kommer Caroline och då ska vi ju äte köttbullemackor med rödbetssallad.

God Helg! (Som gubben i källaren sa till mig idag.)

too far

Nu har det gått för långt. Stickning, mjukiskläder, massa julpyssel och inget redigt festande på flera veckor. Jag har blivit förslappad och tråkig.

Var på bio tidigare ikväll med Caroline, Guldkompassen såg vi. Det var en mysig men ganska brutal sagofilm. Jag hade aldrig hört talas om den innan Caroline föreslog den, men jag blev positivt överraskad. Talande djur, en alkoliserad isbjörn och kidnappade barn är bara början på detta äventyr. 

                                                    image70

Som vanligt går inte saker och ting som jag har planerat, inte för att det är någon nyhet men ändå. Jag köpte i alla fall nästan sista klappen idag. Har en liten kompletering att fixa imorgon, men annars är det klappat och klart. Som vanligt när jag julhandlar köpte jag även lite småsaker till mig själv. Idag blev det ett juicy tubes i färgen cherry rock och en "kjol och tisha i ett", mycket praktiskt och roligt plagg från Gina Tricot. Det får bli en början till mitt uppvaknande. 3 veckor i ide har gjort mig gott men tanken på att jag har blivit förslappad och tråkig är skrämmande så nu får det vända. Det är ju snart nytt år till och allt.  Imorgon hoppas jag på fest!

                                                     image71

Cherry rock var väl en smarrig färg!? Nu ska jag ut på hemligt uppdrag, del 1. Sen får det bli sovdags. Natti natti!

lättnad

Jag kan andas ut, uppdrag stickning är slutfört! Så här blev tossorna:

tossorna

Inga skönheter precis men de kommer garaterat att fylla sin funktion. Nu ska de bara slås in och läggas i säcken.

Nu ska jag diska och vika tvätt, sen bär det av till posten, mitt körkort har kommit. Ikväll vankas tacos hos familjen Skoog. Smarrigt värre!

Tjilliivippen! 

inget vettigt att förtälla

Jag har inte tid att blogga, jag stickar.


verdamte stickning

Jag kan inte sluta sticka. Caroline! Varför lurade du mig att testa denna drog? Jag ska ju snart upp och ta tag i min häktiska dag. Mein Gott! Gäsp!

Jag myser.

Jag börjar trivas med min tillvaro. Dagen har varit urmusig och den kommer att fortsätta så.

Jag vaknade vid 10 och kände mig sådär mysigt utvilad. Slog Caoline en pling och bjöd över henne på soppa ikväll. Sen kom posten, mitt paket hade kommit. Jippie! Jag lagade gröt med äpple i, åt upp den och fixade mig. Sen gick jag till Hemköp och hämtade mitt lilla paket innehållande lite smått och gott. Jag gick upp och lämnade av det i lägenheten och plockade åt mig vantar och tjock halsduk, det är minsann kallt idag. City var nästa uppdrag. Med P3 i öronen traskade jag ner för backen. Mitt på Kullagatan kom Innan Mörkret Faller med Lars Winnerbäck och jag trivdes.

Det blev en del julklappar shoppade idag, en till mamma, en till mormor och en eventuell till syster Anna men mest shoppade jag till mig själv. Jag bara ramlade över ett Björn Borg-set, alltså bh och trosa, i vit bomull. Samma sak var det med ringen jag köpte. Sen köpte jag två bra-saker. En "duschgrejsförvarare", en sådan med sugproppar och Matrix silvershampo. Bruden på frisyrmakarna varnade för att låta det sitta i för länge, det kan resultera i lila hår. Jag kom även hem med en enorm limpa grekiskt lantbröd och en birkabulle. 

                                               

Nu är frågan om jag ska cykla ut till Väla och även fixa pappas julklapp, eller om jag ska ta bussen

action var det ja

Nu har det städats, jag har till och med moppat badrumsgolvet. Att moppa är överskattat, man kör ju bara runt med smutsen på golvet. Men nu är det i alla fall gjort.

Filmkvällen hos Anna förvandlades till spelkväll, det visade sig att alla hade sett filmen utom jag. Mormor och mamma var också där. När vi spelat klart sällskapsspelet och jag vunnit (kors i taket, det händer aldrig) övergick en argumentation om spelet till ett klassiskt raseriutbrott, allt kändes precis som förr.

Nu får det minsann bli lite manikyr tv:n bjuder ju inte på ngt skoj.

måndag och sju dagar kvar till julafton

Jag vaknade av mig själv idag en timme innan jag skulle iväg och träna, bra tajming. Det sista jag drömde innan jag vaknade var att jag red ner för trapporna inne på villa Sorella (den gamla villan på Tågaborg där jag gick på scouter när jag var liten), den stora trappan ner till hallen och ytterdörren. Det gick fort, men hästen var riktigt smidig och jag styrde in i hörnet när trappan var avslutad för att få stopp på oss. 

Resten av dagen har inte bjudit på lika mycket action. Cykelturen till Aktiverum var smärtsam, det känndes som om sittbenen var på väg att tränga sig igenom skinnet. Men träningen gick fint trots lite stelhet i ljumskarna. Efteråt bar det vidare till MAXI och den sedvanliga veckohandlingen.

Nu har jag precis fått i mig lite middag och börjar känna mig redo för dagens huvudaktivitet, storstädning. Eller jag känner att jag snart är redo. Framåt kvällen blir det myskväll med film hemma hos Anna. Jag har glömt var det var för film vi skulle se men det var någon italiensk tror jag.

                       image66

Innan jag går lös på min smutsiga lägenhet var jag bara tvungen att bjuda på denna lustiga bild. Vet inte var den kommer ifrån, men rolig är den. 


boys don't cry

                                              boys don't cry

Tittade precis på Boys don't cry (på video), Caroline hade inte sett den. Jag har sett den säkert sex gånger men den är lika bra och hemsk varje gång. Chloë Sevigny är rasande cool som Lana och Hilary Swank spelar otäckt bra som Brandon/Teena. Den starka, gränslösa kärleken mellan Lana och Teena och det grymma hatet från John och Tom gör denna sanna historia ruskigt gripande.


elins definition av frihet

           frihet

Gårdagen var helt fantastisk. Jag var och hälsade på Amélie och alla hennes djur i Östraby. Vädret var strålande, lite kyligt men solen sken från en klar himmel. Som planerat åkte vi över till Martina (en kompis till Amélies) och lånade lite hästar och red ut på en härlig tur. Jag var smått nervös först, det är trots allt 2,5 år sedan jag satt i sadeln sist. Men den 26-åriga New Forest-ponnyn Sandy som jag fick rida på, ingav förtroende. Efter en baktung uppsittning kände jag mig som fisken i vattnet. Hästarna var laddade och vi lika så, så turen bjöd på ett antal flängiga galopper. FAAN vad jag har saknat detta! Det väckte många minnen, hästarna var ju mitt liv under hela tonåren. Ett liv jag nästan förträngt nu, det var enklast att göra så efter att jag sålt min bäste vän. Nu är jag helt klart sugen på att ta upp det igen.

Efter lite stärkande fika var det dags att hjälpa Amélie att ta julkortsbilder.

           julkortsfotograferande

Amélies nye häst Mister är lite för liten (ung) för att posera tillsammans med de andra djuren så han får vara med på en egen.

           lille Mister

Lucia

Luciasång, tända ljus, glitter, pepparkakor, saft, några lusseklädda barn, massa vuxna och ca 1 miljon kamerablixtar. Det var lussefirandet på Carls dagis. Mysigt! Efteråt var Anna och jag tvungna att gå upp till henne och dricka te för att slappna av. Sen gick jag hem och somnade.

Eftermiddagen bjöd på lussefika hos mamma och Clas. Jag var ju tvungen att hämta ridstövlarna och ridhjälmen(!), till på lördag.

Gårdagens julbak är en historia för sig. Sålänge Lina och David (Emmis syster och pojkvän) var kvar, gick allt galant! Morotsmuffins oh havrekakorna smakade ljuvligt. Men därefter gick det utför. Lussekatterna  jästa kopiöst mycket, men när vi skulle sticka i rusin sjönk de ihop till platta skrynkliga eländen. Snacka om skrattretande besvikelse. I ugnen återhämtade de sig dock skapligt. Så, så här med facit i hand är vi rätt nöjda över oss själva och tänkte ta nya tag redan i morgonkväll. Då kan det kanske till och med bli knäck!?


back on track

Jag tror jag har gnällt färdigt nu.

Rören är rensade, alltså på toaletten och i köket, vattenkranen i köket är renoverad och jag själv har varit och tränat och dampfbadat.

Senare i eftermiddag blir det julbak för hela slanten hos Emmi, frågan är vad vi ska baka!?

Nu ska jag snart bege mig ner till stan för att spana in lite julklappar.

Tcshüss!

Mamma Ball

Jag bjöd mamma på lunch idag, asiatisk linssoppa svängde jag ihop. Morgonen startade dock inte som den skulle. 8.00 var det meningen att min väckarklocka skulle ringa, men det gjorde den inte. Jag vaknade och såg att det var ljust som på dagen utanför fönstret. Snabbt kunde jag konstatera, samtidigt som paniken växte, att klockan var kvart över tio. Jag som skulle ha hunnit tvätta, städa och handla på MAXI såhär dags. Jag fick helt enkelt lägga benen på ryggen och springa till Hemköp och raffsa ihop ingredienserna till soppan. Sen hem och kombinera matlagning med snabbstädning. Mamma dök upp strax innan tolv och ca tio minuter senare stod soppan på bordet. Det blev riktigt gott faktiskt, mamma åt mycket, det är ett gott betyg.

Vi pratade mer än på länge, mamma och jag. Vi hade rätt ball. När mamma berättar saker om sig själv kan man oftast inte låta bli att skratta för hon är allt ganska knasig. Men det knasigaste av allt är att jag känner igen mig på pricken i mycket av hennes små egenheter. Vi är nog mer lika än jag vill erkänna. Sådan mor sådan dotter, ja så är det nog allt. 


Pysselsöndag

               pysselsöndag

Söndagens mission var pyssel hos mamma och Clas. Vi började lite tveksamt. När pysslade man senast liksom? Alla  utom mormor förstås, hon är pro. Men det dröjde inte länge förrän alla var djupt försjunkna i sina små projekt. Jag koncentrerade mig helt och hållet på grankvisten som numera pryder min ytterdörr. Min syster försökte lite fint hinta "less is more". Men så är det inte i min värld. Kvisten syns nästan inte längre för alla kottar, rosetter, hjärtan och bjällror som pryder den. 

                          

Lille Carl var trött och inte riktigt upplagd för pyssel. Vem var egentligen det? Men mysigt hade vi i alla fall.

           trött liten

Julefrukost i Hornbæk



Stil är kanske inte danskarnas starka sida, men det är gry i dem. Det är det verkligen!

Kvällen startade med mingel i pakkerummet och fikarummet. Snacket kretsade oavbrutet kring jobbet. "Vad gör jag här?" tänkte jag, eftersom jag inte längre är en del av det. Men snart var jobbet bortglömt. Stämningen var hjärtlig, smørrebrøden utsökta och ölen av märket Wiibroe. Vi rafflade (spelade tärning) om paket, jag vann hela tre stycken!

Folk som jag knappt hört prata tidigare berättade halva sina livshistorier. Ett par blev smått överförfriskade och fick köras hem i bil. Vid midnatt var festen på posthuset över och jag blev övertalad av damerna och Peter att följa med på "værdshus" inne Hornbæk.

Halv tre följde Aase mig till nattbussen och jag begav mig tillbaka till mitt liv. Denna kväll/natt är en upplevelse jag sent kommer att glömma. Tack mina danska vänner!

festfin

Jag har just invigt min starkvinsglögg till tonerna av Amélie-soundtracket. Glögg är inte så gott som jag vill att det ska vara. Men skam den som ger sig! Jag ska lära mig, har man lärt sig dricka kaffe, öl och snaps så ska väl glögg också gå. Skål!

Jag badade i eftermiddgas för att göra mina spända vader en tjänst, men det hela slutade med översvämmning i hela badrummet. Jag hatar det och det är inte första gången. Är det det som kallas avslappning. Nej! På måndag blir det till att ringa hyresvärden. Som om badrumsöversvämning inte vore nog så har även rören under vasken i köket också börjat läcka. Why?

Nu är jag i alla fall redo att bege mig till julefrukosten. Naglarna är röda till en i övrigt off white och grå outfit. Mat, dryck och lek(!?)  på danskt vis på posthuset i Saunte väntar, resten av kvällen är oviss. Det kan sluta hur som helst.

Ju mer glögg man får i sig desto bättre går det. Ett litet konstaterande bara.

Nu måste jag kila. Farvel!

Lördagen den 8:e december.

         image51

Jag vill till Paris. Tänk att strosa runt på smala gator längs gamla hus, fota, dricka kaffe och äta baguette, shoppa lite och gå på resturang och dricka vin.

Idag är det julefrukost på gamla jobbbet. Spännande ska det bli. Shit! Jag har glömt sätta kamerabatterierna på laddning. Det måste fixas!  

smärtsam fredag

              släckt ljus

Smärtsam massage, bråk med pappa, stök&smuts överallt och ett ständigt efterblivet kalenderljus. Ingen bra start på min fredag med andra ord.

Jenny räddade min dag. Först glögg, muffins och pepparkakor. Sen prommenad i regnet.

Nu känns allt bättre!


  

     

rundgång

Torsdag i Köpenhamn, dokumentation kommer senare. Dagen har varit mysig, men tröttheten har dominerat, jag kunde inte sova igår. Livet går i cirklar. Tankar kan vara vackra, men luriga. Jag shoppade ett guldkorn idag! En röd regnkappa med vita hjärtan. Den ska jag använda i första bästa regnruskväder, den kan inte annat än pigga upp.

Höjden av coolhet.

         Coola Debbie

Idag är en bra dag! Jag tränade i nästan 2 timmar i förmiddags. Tiden bara flög iväg, härligt! Efter en lång dush och mat i form av tonfisksallad och vitlöksbröd fixade jag looken lite extra och begav mig till city för att ordna körkortsfotot. Trots den snygga maken och mitt plattade hår blev bilden miffo.

         kassett

Jag tröstade mig med lite discoinspirerad shopping. Till min förtjusning hade H&M fått in kassettbands-halsbandet som jag spanat in på nätet, så jag slog till. Dessutom ramlade jag över sex par örhängen, en lång ärmlös gråglittrande stickad tröja/vest och en julstärna i halm.

                                                          

Nu ska jag baka Davids chocolate- and cheesecakeraggamuffins. Det är ett märkligt recept, ska det verkligen vara så?

Imorgon drar jag med mig mormor B och syrran till Köpenhamn. Mormor B är cool att shoppa med, speciellt i Köpenhamn. Hon älskar Magasin och uttalar det som danskarna "magasäng".



         muffin

Göta-Petter vilka muffins det blev!

It's a must, a christmasmust!

Kom precis hem från Aktiverum. Jag har fått ett nytt träningsprogram att sätta musklerna i. Magnus, instruktören, var till belåtenhet. Han lärde mig hur man gör negativa sit ups, som om sit ups någonsin skulle vara positiva(!?) åtminstone inte i min värld. Men de där negativa sit upsen verkade fungera för mig, man rullar långsamt ner och går snabbt upp, skonsammare för ryggen. 

           It's a must

I söndagskväll kom Caroline på besök vi drack mustalinen (annat ord för julmust i Carolines knasiga släkt!) och krängde i oss en och annan godisbit. Sedan spelade vi supermario world resten av kvällen och halva natten, fasen va roligt det är! 

                                                      

De senaste dagarna har jag hamstrat lite julstuff och igår blev det hela två julfikor. Först hos Caroline igårförmiddag, hon hade både mjuk pepparkaka och hårda och så lussebullar förstås. Vår tanke var att gå en långprommenad med vovven Fia och fika lite snabbt efteråt innan Caroline åter skulle bege sig till Växjö. Men det var pissväder så det blev en liten runda och en lååång fika! Sen efter 3 kom Anna och Carl förbi och då blev det te och pepparkakor igen. Carl gillar papparkakor!

            pepparkaksCarl

Trots att det inte blev mycket till träning idag, 5 minuter motionscykel och sen bara testträning av alla de nya övningarna, så känner jag mycket piggare, rensad i hjärnan och laddad med ny energi. Så nu ska jag fortsätta med garderobsrensningen och ikväll blir det banne mig yoga.

Helgen v. 48

Glögg och pepparkkakor till fika. Mums!

 image34 

December har börjat bra. Gårdagen startade med en shoppingtur i stan med Caroline. Det var storm och regnet öste ner när vi begav oss. Men jag fällde bara upp mitt gaypride-paraply som jag fått av Emmi, och ovädret förvandlades till en fuktig sommarbris. Det blev shoppat lite av varje, ny röd ögonskugga, ett rosa nagellack, en röd väska och årets första julklapp, sälvklart till lille Karl. Vi shoppade effektivt, vädret var inte optimalt. Ganksa snart hamnade v på Ebbas där vi åt mackor.

                                                  

Kvällen tillbringades i Lund med systrarna Söderberg med bekanta. Lika trevligt, gott och mysigt som vanligt. Det bjöds på allt från glögg,vin och likörer till morotssoppa, risotto på svart ris och världens godaste paj, pecannötpaj. Natten avslutade på Moods. Finally kom vi dit, det har talats mycket om detta ställe i Lund, med samma ägare som Pl 13 i Helsingborg. Moods var bra, lite rymligare än Pl 13 och inte lika hög ljudvolym. Men att önska musik var omöjligt, så helgen v, 48 uteblev.  Bad!

                                              

I eftermiddags var systern min, lille Karl och jag på MAXI. Målet var 2 julskivor för 99:-. Karl somnade i vagnen och tur var det, för det tog tid att välja. Men det slutade med en gammal skiva med ABBA-Agneta som vi mindes från det att vi var små och en nyare med Ainbusk för att stötta det gotländska arvet. Givetvis blev det mer shoppat än skivorna. Jag har bunkrat upp med pepparkakor, julmust glögg och lite annat smått och gott!

Ikväll blir det mys för hela slanten. I like!


RSS 2.0