askfetisch

Rena lyxfrukosten bjöd mormor på igår, grahamsbullar (hembakta), tekakor, bröd, massor av pålägg och kaffe. Vi pratade sjukvård, mormor berättade om när hon legat på sjukhus för njursten på 40-talet och folk i byn (Påarp) trodde att hon var död. Sedan tittade vi på gamla kort och mormor berättade utförligt om olika frisyrer hon har haft.

Jag älskar att titta på gamla saker och få höra historier bakom dem och kanske fantisera lite själv. Det var nog detta intresse som låg bakom drömmen om att bli arkeolog när jag var ungefär 9 år.

            skotskrutig ask

När jag öppnade ett skåp hos mormor fick jag syn på en skotskrutig ask, den innehöll en massa nålar, medaljer och knappar som morfar samlat på sig genom åren. Han var en riktig samlare, morfar. Den skotskrutiga träasken fick följa med mig hem och det fick även en annan svart träask med en vacker guldig fågel på. 

           svart ask med fågel

Åå vad jag tycker om mina nya askar, nu ska jag bara komma på vad som ska få flytta in i dem och var de ska placeras. Det blev himla festligt igår trots allt!

          negerbollar

Nu ska jag äta negerbollar (det heter så i min värld men jag är inte rasist!) och dricka kaffe. 

Auf Wiedersehen!

jag är i behov av något festligt

ja, jag är ju helt uttråkad!

Men idag blir det inget galej, tusen saker måste fixas.

- ringa ett viktigt samtal
- 11-fika hos mormor
- skriva klart hemtentan
- läsa minst en vetenskaplig artikel (yeah!)
- städa & diska
- träna

Kul liv!


rökelsen sprider sig i rummet

Te, rökelse värmkudde runt vaderna, dagens bestyr har avslutats och nu njuter jag av kvällen framför tvn. Carolina Gynning är i Israel och hon lyckas nästan förmedla en andlig/religös stämning ända hit till mitt vardagsrum. Eller är det rökelsen? Den kommer direkt från Goa.

Björn har varit i Goa, snacka om vilken present han kom hem och skämde bort mig med. Bland annat fick jag ett jättefint halsband och massageolja(!). Det var väldigt sött av honom!

puss

vilken härlig måndag det här var

Förmiddagen = föreläsning i etniska förhållningssätt. Flummigt, rörigt och ganska ogivande. Men det är nog ändå bättre att vara närvarande än inte alls. Jag inbillar mig att jag snappar upp en del även om jag inte lyssnar aktivt.

Tog pågatåget via Teckomatorp hem, långsamt. Jag lyssnade på Johnossi och Joy Division och tittade ut genom fönstret hela vägen (1 h och 10 min). Åkarp är andra stationen efter Malmö, Kävlinge består mest av gamla, röda tegelhus, intill ett fallfärdigt skjul precis efter Teckomatorp pickade en massa höns och det har tydligen kommit mycket nederbörd på sistone för jag såg en massa översvämmade vattendrag.

I Helsingborg köpte jag en solrosbulle på Athen, cyklade hem och åt upp den och drack kaffe till. Sen satte jag igång med hemtentan. Kom nästan ingen vart. Kvart över fem var det middag hos familjen Skoog. Jag promenerade dit i mina nya klack-skor. Enchiladas efter mitt eget recept men med Carolines touch, fantastiskt gott! Efter maten bjöd pappa Mats på "fin"-latte", den godaste jag druckit på länge. Mamma Monica hade ett mycket snyggt röd/rosa nagellack.

Jag var sugen på att titta på film. Caroline blev också sugen. Vi traskade till Videomix, hyrde This is England och köpte en stor godispåse. Vi gillade filmen, den var hemsk men vacker på samma gång, vi fick tänka efter. Den handlar om 12-årige Shaun som bor ensam med sin mamma sedan pappan dött. Shaun blir mobbad i skolan, men träffar på ett gäng skinheads som tar honom under sina vingar. Det är 80-tal och en kamp mellan gott och ont bryter ut.


                       image109

Innan Caroline gick hem målade vi naglarna. Mina är numera rosa/aprikosa, Carolines blev ljust turkos-glittriga.


Nu sitter jag här och funderar på att stanna uppe halva natten för att komma någon vart med hemtentan, fast att jag ska upp vid sex imorgonbitti. Jag koncentrerar ju mig bättre på natten, när tröttheten slår ut koncentrationssvårigheterna. Jag gör ett försök! Min franska musik håller mig sällskap.


4:e lördagen år 2008

En dag för avkoppling, reflktion och lite pyssel.

Ja, för en gångs skull känner jag noll prestattionsångest över lördagsaktiviteterna. Prestationsångest var kanske ett lite väl hårt ord, jag menar den där "oj det är lördag nu måste jag göra något kul"-känslan.  

Denna 4:e lördagen på 2008-året får helt enkelt bli en trevlig dag med lite tvätt (min nya tvättkorg kräver regelbundna tvättider), plugg, läsning i min nya bok, omorganiseing av garderoben och kanske en sväng till gymmet. Kvällen är oviss men lär också gå i lugntets tecken, på ett eller annat sätt.

God helg!

hey babe!

    image108

En ny jeansbyxa skulle man kanske införskaffa.

Och vad ska jag göra idag? Förslag finnes men, vad vill jag göra?
Jag känner mig lat.

På bloggsyn!


tisdag i januari

Jag är rastlös. Kan inte förmå mig att ta tag i plugget, utan inväntar tidsbristen. Jag presterar bättre eller snarare enbart under press.

Röksugen, jag röker inte och tänker inte bejaka suget, alla kan vara lugna. Festsugen, det däremot är mitt gebit, men det får vänta, det är ju bara tisdag. Nu borde jag sova, jag ska upp tidigt i morgon. Men här sitter jag och tittar på Kingpin! Vad är mitt problem?

                         från mitt fönster

Det var kallt idag, hoppas det blir lite varmare i morgon.

dagmåndagmåndagmån

Månen är vacker tycker jag. Lite dyster men vem hade inte varit det om man jämt fick stå i solens skugga och inte ha något eget jus att stråla med. 

Detta är dagens städ-outfit:              
                                                       

Jag kom på att jag kunde öva på att gå i klackar (i min värld är även en liten klack en klack som måste övas på) samtidigt som jag gick runt och plockade och städade. Kjolen fiskade jag upp ur en kasse med kläder jag tidigare rensat ut. Kärleken återuppstod och det var tydligen inte alls dags att sklijas.  

Med denna outfit och Edith Piaf i sällskap strök och hängde jag upp gardiner i vardagsrummet. Det gjorde skillnad! Sen strök jag en blus, jag tror inte jag har strukit en enda blus sen jag flyttade hemmifrån.

Oj jag glömde en sak. När jag ändå samlar vuxenpoäng måste jag ju berätta att jag även köpt en tvättkorg idag.

Så, det var nog allt jag ville dela med mig av idag. Nu väntar linfrökudden i ugnen.

Puss&gokväll!

En dag med aprikost skimmer

Ja, så var det igår. 

              skuggor

Först kladdkaksfika på Annorledes, den godaste på riktigt länge! Tiden rusade iväg, som den gör när man har trevligt. Jag höll på att missa den, men det klarade sig precis. 

Seneftermiddagen i Lund blev rent tjejtjejig med tre timmars make up-kurs, det var skitskoj! Vi drack champange. Jag blev sminkad i aprikost, helläckert. 

             make up-kurs

Efteråt köpte jag massa onödig saker, läckra ögonskuggor, penslar och en ny roughe, för pengar jag egentligen inte har. I love that feeling! 

Söta som socker gick vi hem och åt tacos, drack vin och spelade spel. 

Jag gillar aprikos-skimmrande dagar!

Roskildefestivalen är på besök i mitt huvud idag

Varför vet jag inte.

             roskilde 2007

Här är en bild från förra årets mycket blöta upplevelse. (Det ser dock inte så tokigt ut på just denna bild, men det var det jag lovar!)


Nu ska jag få ordning på mig själv och gå och äta kladdkaka på café Annorledes, jag har hört att den ska vara god där.

Ikväll blir det tjejkväll på Make Up Store i Lund.

jag har ångrat mej...

...angående att gå i ide. Ett kämpigt men rätt härligt spinningpass och ett lååångt alldeles lagom varmt bad med massor av ljus var tydligen vad jag behövde. Alla mina fönster i lägenheten är helt igenimmade och lustig, spännande och fransk musik dansar runt mellan väggar, golv och tak.

            ljus

Tänd ett ljus för 17 så blir det lite ljusare!

Tänk om man fick gå i ide som en björn

Jag skulle inte ha något emot att krypa in i min sovalkov, kanske göra det lite extra mysigt där inne först och hänga upp ett mörkt drapperi i valvet ut mot vardagsrummet, sen skulle jag sova i ungefär tre månader. I april skulle jag vakna, pigg, utvilad och motiverad för vad som helst.

Men det går ju inte!

             pick up drops

Ifall det finns fler än jag som känner sig vintertrötta så bjuder jag på uppiggande drops. Here you are!

Ha en fin kväll!

"ledig"

Jag är "ledig" idag och i morgon, sweet! Jag älskar när man blir ledig någon dag mitt i veckan, då kan man plötsligt göra saker som man annars inte hade fått gjort. Så nu ska det fixas. Detta ska bli gjort inom kort:

träna
städa lite
ringa samtal
gå på prommenad
leta kursböcker
laga mat
skriva CV
läsa
släpa iväg gamla kläder till insamling
vattna krukväxter

Så det är väl bara att sätta igång då, men med vad!?

Jag åt just en violpastill...

... med smak av tvål, parfym eller något  annat med stark blommsmak/doft. Inte vad man förvämtar sig i alla fall!

Vän av ordning har hört av sig angående föregående inlägg "skk-student är vad jag kallar mig". En liten pettitess skulle jag kalla det men så kanske inte alla ser det (inget illa menat mot dig Amelie). Sjuksköterska förkortas inte skk, utan ssk. Så då vet inte bara jag det, utan även några till och det kan vi tacka Amelie för.


Kram&gonatt mina vänner!


skk-student är vad jag kallar mig

Från och med idag är jag en så kallad skk-student (sjuksköterskestudent).

             image100
              Bilden är hämtad från denna blogg Diagnos.

- Vad har du för förväntningar på denna utbildning?  Varför vill du bli sjuksköterska? Och då räcker det inte att säga att det är för att man vill arbeta med människor, sa den äldre damen och sjuksköterskan som var vår lärar idag, under klassens första möte.

Gissa om jag började ångra att jag satt där jag satt. Men jag tog mig samman och svamlade lite om att jag tycker att människokroppen är himla spännande och intressant.




Eftermiddagen spenderades i Malmö med ett par nya klasskamrater. Det kändes mer relevant än "kårinformation" i fyra timmar. Fika och lite shopping hade vi för oss. Återigen spanade jag efter en basker, tydligen inte helt vanliga i detta nu. Men till slut fann jag den, en mörkröd. En tax-brosh och ett par hårklämmor fick också följa med hem till mig.

Känns frisyren trist och grå?

Då är detta stället för dig!

frisören

Frisersalong på Nørrebro i Köpenhamn.

Igår var det lördag!

          hovshallar
          caroline på hovshallar

Inte vilken lördag som helst. Jag hade precis vaknat när Caroline ringde och föreslog att vi skulle åka till Hovshallar. Inom kort kokade jag kaffe och rotade i frysen. Lite senare for vi iväg i farmor Skoogs lilla bil. Jag hade med mig min nya systemkamera (Nikon D40x). Vi traskade ner för klipporna, hoppade på stenar och skådade det lugna havet. I en grotta drack vi termoskaffe och åt muffins och lussekatter och pratade om hundar. Vi vill gärna ha hundar. 


          fikapaus

Efter denna uppfriskande utflykt var det som gjort för att dricka rom&cola, sangria och lyssna på fransk musik. Mycket fransk musik blev det. Först här hos mig, sedan hos Johan. Han hade en skiva med en fransk skönsjungande man som jag glömt namnet på. Jag tycker franska är romantiskt, Caroline tycker det är porrigt.

Idag kom pappa och åt middag hos mig. Jag bjöd honom på vegetariska ostschnitzlar, klyftpoatis, béarnaisesås och grekisk sallad. Sedan skruvade vi upp hyllor, rockhängare och en taklampa. Jag fick låna hans racerbil för att köra iväg och köpa ett skånekort inför morgondagen. När jag startade vrålåket strömmade ljuv(?) dansbandsmusik från en av pappas favoritskivor mot mig. Det kändes stämningsfullt och gjorde mig glad.

Imorgon är min första dag som sjuksköterskestudent, sehr märklich aber ganz spannend!

morgonkaffe ...

... lite senare än vanligt kanske och fransk musik i form av France Gall.  

Ikväll blir det hemmagjord pizza, vin och let's dance hos Anna. 

Debbie med basker

Nu går jag till stan och köper mig en basker, det är baske mig på tiden!

Puss!

allt gott för något ont med sig, eller?

             hus vid vattnet

Onsdagen i Köpenhamn var hur toppen som helst. Började vistelsen med en latte macchiato på Nørrebro. Sen spanade jag in några secondhandaffärer där, mest för inspirations skull. Jag tyckte kläderna var rätt dyra och inte så fina men helt klart spännande att titta på. Efter denna goda start var shoppingen hejdlös. Prommenerade bort mot Strøget men hittade några balla affärer på vägen, bl a en kombinerad kläd- och inredningsaffär med en livs levande tax som fick några klappar, en stor affär full med prylar från Kina och Flying A (som jag inte visste låg där den låg). Runt Strøget snokad jag upp några andra affärer jag hört talas om. Jag var i Marc Jacobs-affären, om jag var rik skulle jag shoppat där.

I klädväg blev den en blå stickad kofta fån Flying A och en svart pennkjol från Mango. I "kraffs"-väg blev det desto mer, bl a boken Goddes Guide som tipsar om preis allt från skönhet till hur man överlever på en fesival-camping, ett vackert paraply, en rosa kinabörs, små söta askar, en röd pappväska med vita prickar och slutligen en hel del te. 

             shopping
 
Nöjd med min dag begav jag mig till Nørreports station, väl där förändrades allt. Till min fasa upptäckte jag att min väska öppnats och min börs med mitt danska VISA-kort var borta. Jag blev chockad! Helt plötsligt kände jag mig ensammast i hela värden fast att det vimlade av människor runt mig. Jag blev tvungen att ringa till mamma som fick hjälpa mig att spärra kortet.




Idag har Emmi och jag varit på Framtid. Jag hittade ett likörglas men var tvungen att köpa tre. Ett ska få stå i min nya hylla med lite smycken i, de andra två ska det bjudas likör ur.  

Oh dear...

                      image92

... så romantiskt, dramatiskt och åter romantiskt! 

Tittade precis Northanger Abbey ett brittiskt drama efter Jane Austins roman. Gränslös kärlek, precis vad jag behövde.


Nu har de gjort det igen.

          taxarna

Taxarna har varit på besök, denna gång ett helt dygn. Oj oj oj vad mycket mys man kan hinna med på 24 timmar. Här är tomt nu när de har åkt hem till sin mamma och pappa igen. Jag saknar dem.

Imorgon blir det Köpenhamn. All by my self. Bättre så än inget Köpenhamn alls. Nu ska jag förbereda mig för ett storstaddsbök. Måla naglarna, kolla lite i tidningar och spana in kartorna en sista gång (jag har ingen att ta med).

Kolla in clementinskalet!

annas clementinskal

Min Syster: Det bara blev så!

Strøget, no more!

Kvällen har gått åt till att googla Köpenhamns shoppingmöjligheter, vilka är oändliga. Nu måste jag utforska dem på riktigt. Vad tusan har jag gjort på Strøget varje gång jag besökt min favortstad? Listan är lång över alla butiker, gader och stadsdelar och som bara måsta besökas. Min plan är att jag ska se mycket jag bara orkar och hinner fortast möjligt, men Strøget ska jag undvika.

Jag har bestämt mig, på onsdag bär det av till Köpenhamn. Någon som vill med? Jag längtar!

finbesök

               Sally på bordet

Igår kom två taxflickor på besök, Sally (på bilden) och Lina. Jag önskar jag hade en egen tax. Hon skulle heta Debbie och ha en rosett runt halsen allt som oftast. Vi skulle gå långa promenader varje dag, vid stranden, i skogen och ibland genom stan. En vacker dag ska Debbie bli verklighet, jag hoppas det blir en vacker dag snart.


paj på menyn

Jag gjorde god paj idag... 

         pajen

...med broccoli, potatis, keso och lite annat smått och gott. Den smakade gott!

tankeyrsel

Livet är så märkligt, så stort men ändå så litet. Å ena sidan är livet så vackert att tårar trillar ner för mina kinder av lycka men å andra sidan är det så fult att det gör ont och ilskan och sorgen inom mig tränger ut tårar ur mina ögon.

Ibland vill jag så mycket att det blir för mycket och resulterar i att jag inte får ett skit gjort. Då blir jag arg och vill ännu mer men får ännu mindre gjort. Det händer att jag blir yr av alla tankar som snurrar i mitt huvud. En toppenidé dyker upp och jag börjar smida planer, men innan jag tänkt färdigt poppar en ny fantastisk tanke upp och jag glömmer bort vad jag just tänkt. Fan också det som skulle blivit så bra.

En månads ledighet är nog orsaken till denna tankeexplosion i min hjärna. Men det är med skräckblandad förtjusning jag låter tankarna flöda såhär mitt i natten. Omgiven av levande ljus och vacker musik. För tillfället Lasse Winnerbäck, men tidigare Idol-Amanda (denna flicka berör mig som få).

Mina naglar är förresten jättefina nuförtiden långa, rundade och starka.

Nu får det vara nog med tankar, lite mer sömn kanske lindrar tankeverksamheten.


Förvirrat...

... är vad det är. Nytt år, nyårslöften, förväntningar, nya utmaningar. Vart ska detta leda? Jag tror det här är första året jag har nyårslöften. Åtminstone som inte handlar om att träna, äta nyttigt och bli smal. Jag har typ två nyårslöften i år:

1. Undvika stress. I förlängningen innebär det att ta hand om mig själv på alla möjliga sätt samt planera lite bättre för att undvika stress.

2. Nyskapande, innovation. Detta nyårslöfte är ett jag har gemensamt med Emmi. Det är en vidareutveckling av ledordet nytänkade som myntades under way out west i somras. Nu ska vi skapa och vara mer kreativa än någonsin.

Årets sista kväll spenderades lugnt och sansat i goda vänners lag (Emmi, Stoffe, Anja och Elba) och med massor av god mat. Superskönt! Framåt småtimmarna plöjde vi genom ett antal you tube-klipp, varav ett blev en favorit snickeriet - hejsan morsan. Kolla gärna!

                             image89
                              Detta är Elba.

RSS 2.0