så var det dags

             festival

I eftermiddag är det festival-2008-premiär.

Destinationen blir Hässlehoml, Siesta!.

Sällskapet består av Anders, Emmi, Stoffe och Anja. Anders och Anja är rookies, vi andra veteraner, åtminstone relativt sätt. Det ska bli intressant.

Festivaltemat är diffust. Men ett som är säkert är, glasögonorm = coolt! (Ifall någon trodde något annat.) Dessutom är hiphop-drinkar, sugrör och snacks alltid festligt!

Favoriter som ska få kroppen och knoppen att gunga är Håkan Hellström, Johnossi, Nephew, Millencolin, Ceasars, Moneybrother, José González, Familjen mm.

Vi misstänker att vi kommer vara gamla som gator jämfört med övriga festivaldeltagare. Men vad gör det, vi vet hur det ska gå till och kan sitta i ett hörn och njuta utan att känna krav och förhoppningar. Vädret ska bli fantastiskt!

Tjipp och hej!

Varför har inte kidsen sommlov än? Jag som ville titta på sommalovsmorgon i dag. Någon som vet vad det blir för sommarlovsmorgon i år?

           
(Emmi! Detta klippet är från tiden då våra glasögon var moderna på riktigt. Spana in slutet.)

Jag fick roa mig med att lyssna in mig på lite band till Siesta!-festivalen till frukosten. Det var iof inte fy skam. Vi åker ju imorgon.

Nu är frågan vad ska man hitta på idag? Med en titt ut genom fönstret är det inte så svårt att avgöra... solen strålar och det ser varmt ut. Någon timme i solen är nog det enda rätta.

Så, då drar jag. Tjipp!

Hurra hurra!

Jag firar mig själv idag för jag har sommarlov nu! 

Termin 1 (1/6 av utbildningen) är avklarad och lagd bakom mig. Det känns fantastiskt om någon undrar.

Jag tog en shoppingtur på hemvägen idag. Äntligen hittade jag en fin jeansbyxa med hög midja som klädde mig. Lycka! En mörkblå piké-tröja fick också följa med hem, ifall jag vill vara lite preppy någon dag, den var på rea. 

Nu ska jag slappa, pyssla med skojjiga saker och bara njuta av mitt sommarlov fram till sommarjobbet drar igång om tre veckor. Underbart!

         

Lite nostalgi har sällan skadat.

Go bananas!

Igår rullade jag upp håret på papiljotter (kul ord va!?), krängde på en klänning och gick ner mot staden med två andra snäckor. (Papiljotterna avlägsnades innan jag begav mig.)
            glass

Vi passerade genom norra hamnen och konstaterade att vi inte kände oss riktigt hemma där, för bratigt. Flanerade vidare längs strandpromenaden, och gled ner på uteserveringen vi Fria bad, med stranden, havet och Danmark som utsikt. Ett glas vin avnjöts och vi kände oss som solsemesterturister.

                        emmi                  


           syren

 
           just melicense to grill

När hungern gjorde sig påmind gick vi hem till Caroline och grillade och drack drinkar. Emmi lämnade oss för jobbet samtidigt som Carolines pappa började pracka på oss gammal spit han ville bli av med. Filipinsk rom och påskmust var en hit. Även päroncognaken med is. 

           spitenpäroncognak
 
Vi slötittade på melodifestivalen och Carolines pappa serverade oss übersalta popcorn.
                    
Melodifestivalen tråkade ut oss ganska fort så vi gick hem till mej och laddade lite extra med vin, dans och smink.

          dans-Elindans-Carro

Sen intog vi tivvan med storm. Som torpedos fyllde vi det tomma dansgolvet. Frammåt småtimmarna när golvet blivit fullt tackade vi för oss och knatade hem till mig och åt toast.

Caroline klev upp lagom för att hinna hem och fixa frukost på sängen till sin mamma. Snällt! Hon hann ta en slurk vatten ur ett vinglas innan hon gick. Eller var det vin? Hon såg misstänkt pigg och munter ut.

                         dagen efter


Ullared

Idag smällde det stort!

Caroline, Anna, Sanna och jag har varit på Ullared. Fem timmar spenderade vi i det enorma varuhuset.

Innan vi entrade tog vi en kaffe&kaga-fika på parkeringen. Jag hade bakat muffins och Caroline bidrog med den stora kaffetermosen. Sanna berättade en rolig muffins-historia om när hon blev bjuden på sin väns flickväns muffins som var fruktansvärt torra och otäcka. Antagligen fruktade hon detsamma när jag sa att jag bakat. Men där fick hon tji! Mina var som saftiga små kladdkakor! 

             ullaredsmuffins

12 miljoner bakplåtspapper säljs varje år på Gekås, jag är en av dem som bidrar till denna siffra i år.

I övrigt köptes det diverse kraffs, allt från ducshcreme och tandborstar till dvd-filmer och mysbyxor.

Ullared är ett förundransvärt fenomen!

mera sol och mera värme...

...mer glädje å musik!

Helgen var som en dröm. 

            öl på gröningen 

Öl vid havet med i fredagskväll.

Sol och bad på gröningen på lördagen. Ja, jag tog årets första dopp 10:e maj i år. På kvällen grillning hos mamma&Clas. 

             sol på gröningen
 
             trött

Söndagen bjöd på ännu mer sol på gröningen. På kvällen lekte Anders grillmästare och drog igång grillen på sin balkong(!). Det gick förvånansvärt bra. Sedan imponerade han med finfin efterrätt. Bär och citronmeliss gratinerat med vit choklad, serverat med glass. Ljuvligt!

fint,

men ändå ogräs.

              maskros

Den som väntar på något gott väntar alltid för länge.

igår blev det åka av

Första hälften av dagen spenderades på landsbyggden i dubbelvikt ställning. Gräsmatteutrullning var aktiviteten. Broderns hus i Bräcke var platsen. Bortsett från dagens träningsvärk var det härligt att vara ute i friska luften, få grillad korv till lunch och en öl som avslutning.               

Efter dusch, tillpiffning och lite vin var det dags för dagens, kanske årets, höjdpunkt: 

                 image193

Självaste Johan Glans på konserthuset!

Systern hade "Johan Glans-klänningen" på. Vi skrattade konstant i två timmar. Han är bara så festlig.

          

Festligheterna fortsatte sedan med pastasallad, mer vin, kex&ost och choklad. Natten avslutades värdigt i stan med dans och öl på tivoli.

1:a maj

Den inoficiella barbent-premiären. När min mamma var liten var det obligatoriskt att vara barbent denna dag. Oavsett väder. Knästrumpor var dock tillåtet. Kanske är det en tradition att hålla på? Knästrumpor är ju fint!




Jag vill åka till Ullared, någon som vill följa med?

RSS 2.0