Änglar av snö

I lördags åkte vi ut på landsbyggden och vandrade i snö, dracka varm choklad, inandades äkta frisk luft och gjorde snöänglar. Helt flott.


Semlan



Jo men visst var det semlor jag skulle baka när jag var tvungen att slå upp ordet inkråm. Caroline kom förbi precis innan hon skulle iväg till Frankrike och fick sig en. Jag tror hon gillade den.


Inkråm

Bara jag som aldrig hört talas om detta ord? Om inte så kommer här en förklaring:

Inkråm används i olika sammanhang för att beskriva någots innehåll, d.v.s. något som finns i en bakelse, maträtt eller inälvorna i ett djur.


Inkråm används även inom ekonomin för att beskriva innehåll såsom exempelvis verksamhet eller inventarier i en firma. Inkråm förkommer vanligtvis som term i samband med att en firma till en annan överlåter hela eller delar av verksamheten utan att därmed överlåta firmans samtliga aktier (aktiebolag) eller andelar (handelsbolag).


Emmi och cykelkorgen



I dag hälsade jag på Emmi och Kristoffer. Vi drack kaffe och Emmi påbörjade sitt nya projekt "klä insidan av cykelkorgen med tyg". Det var spännande att se på. Allt från miniräknare till bakplåtspapper åkte fram och Emmi pysslade och funderade så det knakade om vartannat. 

Söndagsmatiné



Såg Australia igår. Jag rekommenderar den varmt. Den innehöll hela spektrat från action och häftiga naturscener till snyft och romantik. Jag blev till och med lite sugen på att åka dit över till kängruns kontinent.  

Fikatajm med Anna-Karin



På Ebba's som vanligt.

Söndagspromenadfynd


En novemberhelg i Stockholm.


Ombyggnad pågår...

... jo nu händer det grejer.

RSS 2.0