Helgen med macho-männen.

Måndag, välkommen till vardagen Elin!
Min friuge är över och fem veckors arbete återstår i Danmark, blott fem veckor. Jag sa upp mig idag.

Helgen blev en snygg avslutningen på en najs vecka. Johan fyllde 25 den 25:e (wohoo). Så i lördags ställde han till med kalas. Grabbarna (Jonas och Ola) var på plats, med förstärkning av några till.

Johan fick en present av mig...



... som innehöll denna bok!



Den blev uppskattad, macho-männen med Johan i spetsen, höll nästan på att drunkna i den. Men jag fick goda white russians. Tror dock inte att den goda smaken kom från drinkboken, utan snarare från bröderna Walls fallenhet för just denna drink. Kvällen fördrevs med musik, golf och trams. Ola är den självklara caddien, som gärna delar med sig av sina golftips.

Natten avslutades med en sväng om i stan.

Jag har blivit lurad.

Jag äter fruktsallad istället för godis! Det är inte ofta det fungerar men just idag gör det så jag vill passa på att säga kommentaren när jag även kan mena vad jag säger:

- Frukt är godis!


Jag läste just Kitty Jutbrings krönika i dagens Atonbladet. Hon behandlade "urban legends" och berättade att hon köpt boken "Glitterspray" som handlade om just detta. Titeln "Glitterspray" väckte minnet av en insändare jag läst en gång för massa år sedan i någon tjejtidningen såsom Frida eller Veckorevyn. Insändaren handlade om en tjej som skulle till gynekologen och för att frächa upp sig där nere sprayade hon deodorant, trodde hon. Väl hos gynekologen kommenterade denne att det var trevligt att hon försökt göra sig fin men att det kanske inte var så bra för hennes underliv. Hon förstod inte riktigt kommentaren förrän hon kom hem och upptäckte att hon tagit glitterspray istället för deodorantspray. Jag kollade upp "Glitterspray"-boken och visst fanns denna historia med som en myt. Tänka sig att jag har gått runt och trott att detta var sant.  Hur snopet som helst!


Nu ska jag se Hairspray, orginalfilmen från 1988 med stjärnor som Debbie Harry och Ricki Lake, och självklart dricka yogi-te.

Bis Morgen!

Universalmedel är toppen!

Detta är tredje försöket jag gör för att få till ett inlägg idag. De två tidigare har jag lyckats radera... grr! Idag handlar det i alla fall om universalmedel. Igår köpte jag min allra första flaska Perstorps ättika. Jag är imponerad av vad innehållet i denna ganska snygga flaska kan åstadkomma. Från och med nu ska jag alltid ha en flaska hemma, universalmedel tilltalar mig. Mina två andra favoriter är Elisabeth Ardens 8 hour creme och Smith's Rosebud salve (den jag köpte igår). Båda har samma användningsområden, torra läppar, torrsprickor, torr och irriterad hud i allmänhet. Anledningen till att man bör ha båda är att, Smith's Rosebud salve kommer i en vacker och praktisk liten burk som är perfekt att ha med sig i väskan, medan Elisabeth Ardens 8 hour creme finns i en större tub som passar bäst i badrumsskåpet och till större användningsområden. Åter till ättikan, vasken i köket och kaffebryggaren har redan fått sig vars en omgång. Vasken skiner och jag hoppas på riktigt gott kaffe till frukost imorgonbitti. Vidare ska missfärgningarna i toalettstolen få smaka på ättikan och kanske någon illaluktande gammal tröja.

Köket mitt blev rött idag. Det tog sin lilla tid och ännu en omgång behövs men det kommer bli riktigt najs.

Dagens bio blev inställd, vilket ledde till att jag inte hade en enda ursäkt för att skjuta upp träningen. Väl där blev jag lika förvånad som vanligt över hur fantastiskt det är att träna och att känna att kroppen fungerar som den ska. Glad och ganska trött gick jag hem och gjorde risotto á la familjen Larsson, det vill säga lök, köttfärs (i mitt fall qournfärs), ris och majs, med ketchup till. Resten av kvällen har mest spenderats framför tvn, det är ju onsdag vilket innebär "Bonde söker fru" och "Greys Anatomy.

Nu avslutar jag kvällen med lite yogi-te och soundtracket till Amélie.

Fullt ös medvetslös.

Ett dygn har gått sedan denna tid igår, det känns som en vecka. Jag har gjort så mycket på dessa 24 timmar.

Igår kväll satte jag på spisen för att göra lite te. Efter en stund hörde jag ett knastrande ljud. Märkligt tänkte jag och gick ut i köket. Röken från den brinnande pizzakartongen mötte mig. Jag hade satt på fel platta. Som tur var kunde jag släcka den lilla branden utan större problem, men röklukten satt kvar än i morse.




Dagen idag har spenderats i Köpenhamn, helt på egen hand. Resan dit är en historia i sig. Tåget råkade ut för massor av signalfel och blev försenat med minst 40 minuter. Som om det inte  var nog, hade jag en illaluktande kille tätt inpå mig. För att fördriva tiden plöjde jag igen om alla gratistidningar som låg på bordet framför mig. Till sist kom jag till Ud & se, där jag fann en spännande artikel som handlade om några överlevande fångar samt en före detta vakt från S-21, ett fängelse under "folkmordstiden" på 70-talet i Kambodja. Till en början var det spännande läsning men efterhand blev det bara fruktansvärt och jag började känna mig illa till mods. Fångarna berättade om tortyren, slag med bambukäppar, nålar under naglarna, vakter som hoppade på fångarnas bröst tills de dog och  mycket mer därtill. Den före detta vakten hävdade att han bara följde order och skulle själv bli mördad om han lät bli. Närmare 2 miljoner  av Kambodjas 7 miljoner människor mördades under Pol Pots 3 år vid makten. Människan är det mest djävulska djur i denna värld.

Väl framme i Köpenhamn kände jag inte längre den starka shoppinglust jag haft tidgare. Jag gjorde mitt bästa för att rycka upp mig och lite blev det trots allt. De flesta av inköpen kan ses på bilden, linne och trosor från Top Shop, en tröja från ZARA, en massa ljus och en pensel (till morgondagens måleri) från Systrene Grene. Påsen från Urban Outfitters innehåller en "macho"-present till helgens födelsedagsgris. Den lilla blå/vita burken syns inte så bra men det är Smith's Rosebud salve, även den från Urban Outfitters, äntligen har jag fått tagi den! Ljusstaken och hjärtasken köpte jag faktiskt i Helsingör, jag hann upp en sväng i den lilla byn också, innan jag tog färjan hem.

                         shopping 071023     

Trots att jag varit borta hela dagen hann jag bara hem och vända. Det är ju tisdag vilket betyder yoga även om det var några veckor sedan jag tog mig dit sist. Men nu när jag är ledig finns det inte många godkända ursäkter. Iklädd den nya tröjan, tog jag mig an min kropp. Det var tungt och jobbigt både fysiskt och mentalt, vilket tyder på att det gjorde stor nytta. Lugn som en filbunke begav jag mig sedan till affären för att kunna mata mitt gapande, hungriga kylskåp.

Avslutningsvis måste jag berätta att jag har upptäckt ett nytt band, Detektivbyrån. De var på MTV idag, perfekt tajming till min makrillmacka före yogan. Jag har inte hört mycket av dem, men jag har förstått att de älskar dragspel och piano-pling-plong och och jag föll pladask för musiken som påminner väldigt mycket om soundtracket till Amélie.

Sådär det var dagens bravader.  Nu skriker sängen på mig, eller jag på den. Imorgon väntar målning av köket, lite styrketräning och så bio med Jossan.

Puss och godnatt!

sjukt är vad det är

Igår fick jag ett telefonsamtal. En man frågade om jag hade tappat mitt körkort. Nej sa jag, men när han sa mitt andranamn stelnade jag till och gick raka vägen till väskan i hallen och började rota. Mycket riktigt fanns där allt utom min plånbok. Jag blev alltså av med min plånbok i lördags, men hur!? Det har aldrig hänt, eller jag tappade mitt körkort i somras men då hittade jag det igen samma kväll, så det räknas inte. Trots allt hade jag tur, jag fick tillbaka allt redan idag, bortsett från 70 kroner. Någon som hade mindre tur är Emmi, hon blev av med hela väskan i lördgas och så vitt jag vet har hon inte fått igen den. Men hur är det möjligt? Varken Emmi eller jag brukar tappa bort saker, så min teori är att en tjuvusling besökt the Tivoli och slagit till när vi minst anat det. Sjukt är vad det är.

Mormor bjöd mig på middag idag, vegetarisk kalops. Mums filibabba smakade det! Svensk klassisk husmanskost hör inte till verdagsmaten precis, inte i mitt kök i varje fall.


                                                           

Denna vackra röda färg ska erövra min köksvägg på onsdag. Jag målade en provfläck idag, det blev rött på riktigt, jag gillar det. Till och med mamma tyckte den var snygg och trodde det skulle bli fint. Då kan det inte bli fel.

Imorgon ska jag åka till Köpenhamn. Jag ska shoppa, söka inspiration och bara mysa. En kjol skulle jag vilja ha och lite smått och gott. Urban Outfitters och Top Shop lockar lite extra.

Nu ska jag fixa te och mysa lite innan jag tar mig an min beauty sleep.

Go' Aften!


Friugen, here I come!

Min lediga vecka är äntligen här, det är så jävla skönt! 8 dagar som jag kan göra precis vad jag vill med. Jag ska använda dem väl. Dagens uppgift får bli att göra upp en lista över vad som ska uträttas, vad som måste prioriteras och när jag ska göra vad. Så här på rak arm kan jag i alla fall avslöja att det med all sannerlighet blir en tripp till Köpenhamn, CV-skrivande, mycket pyssel i lägenheten, fotograferande, träffa familj och vänner, gå på bio, shopping, träna och motionera och laga riktig mat.

Jag saknar Malin i morgonpasset idag, var är hon? Inget ont om ersättaren Lovisa men jag vill dela söndagsförmiddagen med Malin och Patti.

Igår var det utgång i Helsingborg med Emmi, det var riktigt najs! Emmi vet hur man festar, det gillar jag. Sen blev jag positivt överraskad av the Tivoli, som jag inte besökt på 3-4månader. Musiken svängde ordentligt, det var lagom mycket folk och många kära återseenden av tivoli-vännerna" , de som man bara träffar och umgås med där. Dessutom var självaste Pengabrossan där. Jo det är sant, han hade spelat tidigare på kvällen och hängde sen på nattklubben med en öl i näven och en tramsig tunn mössa på huvudet. Jag har alltid tänkt mig honom som en lång och rejäl kille, men i verkligheten är han ganska liten och nett. Men kändiskåt som man är (jag vet att det inte är något att vara stolt över, men jag står i alla fall för det) blev jag inte besviken utan tvärt om ganska imponerad.

Morgonpasset är slut och därmed är morgonen över. Nu är det dags att göra sig i ordning för att träffa syster Anna, hennes lille Carl och pappa.

Bis später!

En krukväxt, någon?

   
                  image4      

Så här många krukväxer har jag och några av dem har levt riktigt länge. Jag tror att mina fingrar börjar bli gröna.
                                                          
Anledningen till att jag har samlat ihop alla mina gröna på köksbordet är att målarna har varit på besök. Under två dagar har jag flyttat runt mitt bohag från rum till rum samtidigt som väggarna har antagit nya färger och mönster. Det blev riktigt frächt, men hela lägenheten är ett enda kaos nu och jag giter inte återställa ordningen. Det får vänta tills nästa vecka. Då är jag ledig, det ska bli underbart!

Nu är det sängdags, det blir en tuff dag i morgon och en till på lördag. Men sen på lördagkväll ska jag fira den kommande "fri-ugen". Emmi och jag ska partaja och ta oss en sväng om i Helsingborgs uteliv, det kan bli festligt värre.

Guten Nacht!


Sköna söndag

Det här är en bra söndag. Visst är det najs med fest och galej på lördagskvällar, men att slippa den där "dagenefter-känslan" med allt vad det kan innebära är inte fel heller. Så nu ångrar jag inte en sekund att jag tog en lugn stärkande lördagskväll framför teven.

                     image3

Emmi och jag gick en långprommenad i skogen igåreftermiddags. Det är fantastiskt skönt både för kropp och själ. Jag har verkligen börjat uppskatta den typen av motion som gör mer nytta än bara stärker musklerna. Det oroar mig lite att jag kanske inte kommer att hinna med poweryogan på tisdag.

Idag ska det fixas, förberedas och laddas! Imorgon börjar allvaret igen, en sexdagar lång arbetsvecka väntar mig. Dessutom har jag möten och ärenden som ska skötas efter arbetet och så invaderar målare min lägenheten. Det kommer att bli hårt men jag känner mig redo att anta utmaningen. Jag lyssnade på morgonpasset i P3 i förmiddags. Helgens ledord enligt Malin och Patti lyder: Ta dig själv på allvar. Det passar prefekt. Jag har redan diskat och städat toaletten, lite mer fixande väntar, men sen framåt kvällen ska jag slappa, mysa och njuta av lugnet före stormen. Det får dock bli en tidig kväll eftersom jag ska kliva upp i ottan imorgon.

Nu ska jag bege mig iväg till gymmet för att aktivera och väcka min kropp som har vilat från all form av träning i över en vecka nu.

Farvel farvel!


Det är så det ligger till.

Så här får bloggen se ut tills vidare. Jag måste skaffa mig lite mer kunskap om programmering innan jag kan få till den där riktigt personliga touchen.

Efter en veckas paus från arbetet börjar jag komma ikapp mig själv. För en vecka sedan var jag sjuk, hade tappat bort "glöden" och saknade all form av inspiration till livet. Nu är det annorlunda. Veckan som gått har bjudit på vila och avslappning men har även lett till ett antal nya projkekt:

Lägenheten, den ska bli som ny. Allt startade med trasiga lysrör i badrummet. Fastihetsskötaren Jeppe kom och fixade det, han lagade även toaletten tillsammans med en rörmockare. Nu läcker det inte längre vatten på golvet. Jag blev inspirerad och ringde till hyresvärden och frågade hur det gick med renoveringsprojektet av min lägenhet som jag väntat på i snart två år. Som en skänk från ovan skickades målarna Ronnie och hans kompanjon hem till mig med färg- och tapetprover. På tisdag ska de skrida till verket. Sist men inte minst har jag shoppat och fixat lite nya prylar. Svarta handdukar till badrummet, kuddar till soffan (jag har sytt själv), lackhyllor från IKEA och slutligen är stringhyllan på plats. Emmi föreslog en sådan i min lägenhet för säkert ett år sedan. Jag har funderat sedan dess, men nu sitter den stadigt på väggen. Pappa slet sig svettig när han skulle borra upp den, Han var stressad och höll antagligen vattenpasset upp ned, när han måttade, för efter första försöket var hyllan allt annat än lodrät.

Arbetet, jag tänker inte bli långvarig på mitt nuvarande arbete. December ut, that's it!

Bloggen är startad.


Nu måste jag titta lite på färgpoverna och fundera på hur jag vill ha min lägenhet.


Elin alias Baby Jane har en blogg!

Jag har fått nog av alla andras bloggar. Nu startar jag min egen!

Välkomna till Elins blogg. Här kommer jag att bjuda på smått och gott ur mitt liv.


RSS 2.0