nyklippt

Det luktar så gott om håret när man kommer från frisören. Så nu går jag runt och svänger med håret och sniffar på det hela tiden.

Jag smet ner en liten sväng på stan igår. Kunde inte låte bli bokrean på Åhléns, gick därifrån ett drömlexikon och en yogabok rikare. Nu kan jag ta reda på vad mitt undermedvetna vill säga mig. Bara genom snabbtitten igår har jag rett ut ett och annat. Intressant!

Jag kom också hem med ett par serieteckningshårklämmor. Tufft!

             serieklämmor

Nu ska jag dansa vals med dammsugaren till Morrissey och lukta på mitt eget hår.

nattäventyr på akademibokhandeln

Om man är uppe vid den här tidpunkten på dygnet är det oftast för att man dricker alkohol, arbetar, panikpluggar eller har sömnproblem.

Men just idag är det lite fler svenskar än vanligt som ännu är vakna. Anledningan är att landets bokhandlar smygstartar den årliga bokrean just i natt.

Emmi, Dennis och jag såg det hela som ett litet spektakel som bara måste upplevas. Även om vi inte är några bokmalar, inte över huvud taget (eller Dennis är tydligen, men inte Emmi och jag). Men bokrean har tydligen någonting för alla, särskilt för dem som gillar att fynda (och det är ju vår visa).

                           väntan på färdtjänst

                           först på plats

                           förväntansfulla

                           shoppat&klart

Fyndade gjorde vi allt. Jag köpte en atlas, en bok om beuty genom tiderna och en "hemhjälp" samt Barbapappa och Nicke Nyfiken (de två sistnämnda är födelsedagspresenter till en gullunge jag känner).

Nattbokrea förgyller helt klart en måndag/tisdagsnatt i februari!

sunday, nä cloudday

Söndag. Jag har snart förkylt en hel vecka, men det värsta är över, puh!

Igår klev jag upp ur sängen och steg ut i världen för första gången på några dagar. Systern min, lillen och jag entrade väla prick klockan tio. Det var härligt ödsligt och solen sken in genom de få fönster som finns där. Vi rörde oss ganska snabbt genom affärerna. Gick över till Ikea, där jag shoppade loss. En pidestal, en liten bit tyg (bilden), ikea-kex och toblerone. Tillbaka in genom Väla igen. Upp på Clas Olsson och rullvagnsköp. Sedan Kjell & Co. och en ny sladd till datorn och stereon. Sedan bar det ut till bilen och över till Flowerteam och en orkide till mormor. Done. 

             hjärtan

På eftermiddagen var det kanelbullar som gällde. Först baka sedan äta. Anders hjälpte till med det hela. De blev himla fina och goda så vi passade på att äta ett helt gäng var.

Kvällen spenderade på Mäster Ernst. Kass melodifestival och snicksnack med Emmi. Vi ska börja träna tillsammans på friskis ,i april.

Vi smygbörjade idag. Först fick cyklarna lite frisk luft i däcken på statoil, sedan fick vi frisk luft på en lång promenad i Pålsjöskog.

Nu ska jag på tårtkalas, mormor fyller 85!

sjuk i kroppen

Varm&kall, utslagen och snorig. Nyponsoppa, halstabletter och te. Jag är sjuk!

Om jag ligger i sängen eller på soffan, under filten och med P3 (ej P3 Populär) på, så mår jag ganska bra. Därför gör jag det och passar dessutom på att utnyttja läget med lite brainstorming och idékläckning. 

Jag skulle vilja baka kanelbullar och morotsmuffins. Jag vill baka något med glasyr, det verkar trevligt att göra. Såfort jag slutat sprida smitta ska bullmamman i mig kliva fram.

I förmiddags utökade jag min musiksamling med några svensktoppar som jag länge saknat. Till favoriterna hör Papaya Cocnut med Kikki Danielsson och Fyra bugg och en coca cola med Lotta Engberg. Min dansbandsgen har börjat kräva plats. En annan kär gammal dänga jag hittade av en slump är denna:

          

Fattigt bildspel jag vet, men lyssna på inledningen är det bara jag som går igång?

Nu vill jag ha fest och spela min härliga musik, förfest och kanske efterfest. Det var ungefär 17 år sedan jag var på efterfest, bad!

Emmi och jag ska på bokrea på tisdagnatt, det ska bli spännande. Jag har kikat i lite tidningar och hittat massor av böcker jag skulle vilja ha. Inga "läs"-böcker då, utan mer fakta-böcker i populärkulturchangern, med fina bilder och fotografier. Handla böcker mitt i natten, galet!  

Nu är det dags att vila.

katt i kläm

               katt i kläm

Okej, nu förstår jag att alla som känner mig tänker såhär:

- Nu har hon fått nog av kattskrället och klämt fast det för att få en lugn stund.

Men det är fel fel fel.

Jag hörde ljud i köket och fann en katt i nöd. Lillan satt fast mellan diskstället och väggen och jag hade inte ett dugg att göra med hur det blev såhär. Men jag hämtade kameran och  tog EN bild, sedan räddade jag henne.

Konstigt va!?




Jag gillar att det är onsdag just idag. Onsdagar är nog veckans bästa tv-kväll. Made, 2900 Happiness, Sjukhuset, Roomservice, Grey's Anatomy, har man inte fått nog av dumburken kan man alltid avsluta med Scrubs. 

Soffan är laddad med näsdukar, halstabletter och salta katten (godis). Bara teet saknas.

snor & punk

Igår blev jag attackförkyld, som ett brev från posten kom det runt klockan tio på förmiddagen. Snoret flödade och eftermiddagsföreläsningen var mindre härlig med offentliga snytningar, nysningar och flåsande genom munnen p g a täppt näsa. Jag har lite svårt för offentligt snorande. 

           

Låten Time Bomb med  Rancid räddar mig idag. Punk är fint när man känner sig lite svag.

en oas i öknen

Helgen gled förbi som en svalkande oas i öknen.

I lördags bjöd Caroline på middag eftersom hon passerat 24-sträcket tidigare i veckan. Vinet flödade, maten smakade och sällskapet var av bästa kvalitet.

         värdinnan Elin och Ida
         Caroline och Ida Elin och Ida dansar 

Natten fortsatte med dans på the Tivoli. När vi tröttnade på det gick vi hem. Jag sov över hos Caroline, det är ju så mycket trevligare att vakna med sällskap.

Även resten av söndagen spenderades hos Caroline, i hennes stora villa med ff. Dagen avslutades naturligtvis med godis och film (Bröderna Lejonhjärta) i sann söndagsanda.

snart är jag nog kriminell också

Idag har jag gjort något dumt. Jag struntade i att gå upp och gå till skolan i morse. Ett upprop och tre föreläsningar som jag hade haft nytta av, gick jag miste om. Jag orkade bara inte. Så får man inte göra.

Är det såhär förfallet börjar? Steget innan jag blir vräkt från min bostad, tvingas bo på gatan och stjäla eller sälja min kropp.

Mitt sista hopp står till mina nya kvinnliga vitaminpastiller från apoteket. Ge mig kraft!

              mitaviner

Lite ångest har jag allt över denna dag, men min fredskalla har fått en blomma så jag är ju ganska glad och nöjd också. 

               fredskallan

Och helgen, den förtjänar ett inlägg för sig, för den var så ball!

Bis später!

Vart har Ika tagit vägen?

            

När jag var liten tyckte jag att Ika var lite rolig, mycket konstig och en smula läskig.

Nu diggar jag henne som 17. Hon är ju estetisk, moralisk och härligt galen.

Mer Ika i rutan tack!

Nasse och katterna

              nasse och katterna

Nu har jag gett de små liven kattgodis, mat och nytt vatten, lekt och kelat med dem och mockat kattlådan. Jag tror jag börjar arta mig som kattsköterska, eller vad mer kan de begära?



Men satan vad jag är uttråkad... were is the action?

katttant?

              katttant

(bild från old town cat house)

Det är nu det ska avgöras, ifall jag har katttantspotential eller ej.

Min bror frågade mig för någon vecka sedan om jag ville passa katterna när de åker till Thailand(!). Det lät som ett skämt och jag svarade reflexmässigt NEJ! Men av någon anledning ändrade jag mig efter lite funderande. Jag har alltid hävdat bestämt att jag INTE gillar katter, de är opålitliga och gör som de vill, man vet aldig var man har dem. Min kattuppfattning har kanske mest att göra med dåliga kattupplevelser som mest handlar om feta festingbitna stallkatter som fångar möss och leker och plågar dem mitt framför ögonen på mig. 

Så insiktsfull som jag vill vara, tänkte jag att jag ska ge de där kattorna en ny chans, innan jag bestämmer mig på riktigt.

Om två veckor kommer jag antingen avsky alla katter eller bli en katttant med 17-20 stycken i min lilla etta.

Loppan och Lillan (jag har för mig att de heter så) har två tuffa veckor framför sig och jag kan bara önska dem lycka till!


sommar-romantik med Johnossi

              dansk sommar 

När jag hör Johnossi kryper söta somriga minnen fram. 

Tidig småkylig sommarmorgon, solen kryper upp över den svenska kusten, det är lite disigt. Gräset är knallgrönt, himlen blå och lite rosa. Cyklen susar fram längs den ödsliga strandvejen. Jag ryser och har en romantisk "pirr"-känsla i magen. 

          

Det var i somras det, sommaren 2007.

Jag gillar Johnossis musik, men stör mig lite på grabbarna, speciellt John. Han verkar vara en nördigt smådryg överklassstockholmare. Det vore nog bättre om de kom från Göteborg och inte hade snorrika föräldrar. Trots allt är jag nyfiken och förväntansfull inför nya skivan som kommer i slutet av mars.

Igår var jag på tjejkalas

              tjejkalas

Detta är en bild från igår. Amelie (i randigt) bjöd på vin&ost och tårta eftersom hon fyllde 24 år. Vi hade det ungefär så mysigt som det ser ut, antagligen ännu lite mysigare för det var verkligen jättemysigt!

Dienstag im Februar

Idag var det obligatoriskt seminarium, jag klarade mig. Puh!      

           många järn i elden

Jag är inte stökig, jag har bara många järn i elden.

Sleep over med snacks

Igår hade jag sleep over-party. Sally och Lina var mina gäster. Det var ball, vi tittade på den 3:e Harry Potter-filmen, käkade snacks och gick en nattlig promenad. I morse blev jag väckt med blöta pussar i hela ansiktet... löjligt mysigt är vad det är. 

              sally tax

              taxalina

Imorgon ska jag krypa ut ur mitt ide. Det ska bli andra bullar nu, inget förslappat pensionärs/slacker-liv.

Januari är fucking förbi!


              falsk skaldjursmacka

I torsdags blev jag inspirerad av min första hemkunskapslektion i femte klass, då vi lagade "falsk skaldjursmacka". Det var en rostad brödskiva med mosade fiskpinnar på, antagligen något mer kanske kaviar!? Jag har aldrig gjort om det, men just i torsdags fann jag denna falska skaldjursmacka inspirerande och till middag svängde jag ihop dessa majjo/fiskpinne/sallads-mackor.

Det var tvättdags i morse, så jag klädde upp(!?) mig lite. Idag blev det roskilde-tights och mina nya pumps.

               dagens tvättoutfit

I eftermiddags var jag en sväng i Lund, för att lämna tillbaka en bok. Jag var bara tvungen att ta en vända på stan också. Tittade efter aids-tröjorna på h&m men där var inga roliga kvar, detta läppstift på Åhléns föll mig bättre i smaken och sitter numera på mina läppar. Det är clinique och heter flamenco, tjusigt va!

                 rött läppstift 

RSS 2.0