blomning

Min citronmeliss blommar.



Nu tar jag en promenad.

förändring

Det bubblar i mig, något vill ut. Lite förändring skulle sitta som en keps.

Bloggen har sett ut såhär alldeles för länge. Det är dags att klä den i ny skrud. Inom kort ska det ske. 

          

På torsdag i nästa vecka kanske det blir en kik på Jonas Game på the Tivoli, trummisen från Bad Cash Quartet. Jag tycker han verkar intressant.

Nu ska jag ut och jaga inspiration och kanske göra en skiss.

Vad är det som kryper i mina fingrar?


             
              Danska träd.

Det kryper i fingrarna. Är det skaparglädje eller bara konsekvensen av en hel förmiddag framför datorn? 

Jag väljer att tro på skaparglädjen. Så nu ska jag passa på att gå ner i källaren och rota efter tyg och lite annat pysselstoff.

Tjipp&hej!

Danmark er dejligt

                       

I förrgår var jag på äventyr i Danmark.

Jag tog cykeln med över sundet för att lätt kunna ta mig upp till borgerservice vid Prövestencentret och utnyttja den danska kompetensen för att få ordning på deklarationen. Det gick dock inte så lätt som jag planerat. Kom av banan och cyklade vilse både på vägen dit och tillbaka. Som tur var hade jag tid så allt ordnade sig tillsist.

Danmark och jag har något speciellt ihop. Jag kände det direkt när jag cyklade ner för landgången med dansk radio i öronen. Det pirrade till i mig och jag fick gåshud ända ner på benen. Jag hoppas på att kunna återvända till den danska arbetsmarknaden inom kort. Det vore dejligt.


Tiden går fort...

...när man har roligt!

                        

Det är snart en vecka sedan midsommar. Jag firade i Arild med Anders, Sanna och en massa nya trevliga människor, god mat och fint väder. Härligt och uppfriskande var vad det var.

            

Många fler bilder kan man kika på här.

En eftermiddag i Malmö.

                          

Igår var jag i Malmö och köpte den här tjusiga diskhandduken. Trycket ska vara från 50-talet. Den ska utgöra lite inspiration till min kommande kryddträdgård som jag ska odla i mitt kök.

Anna-Karin, Stina och jag shoppade tills fötterna värkte. Därefter stärkte vi oss med en öl på Möllan.

           

Sen åkte jag hem. Som alltid när jag ska åka tåg så blev det strul. Mitt tåg var inställt så jag fick ta snigeltåget som stannar på varenda station och vibrerar så man mår dåligt. 

             

Jag hade gott om tid att studera det västskånska landskapet. Det är rätt flott nu.

Helgen v. 24

I fredags grillade Anders fisk på sin balkongen. Det var fint, även om den hela rödingen såg lite makaber ut från början. Nypotatis, morötter, grön sparris och god sås till. Grillningen hann precis avslutas innan regnet kom. Sen blev det efterrätt. Jordgubbar, italiensk glass, vit choklad, mynta och citronmeliss. Förträfflig kväll!

Efter god frall-frukost på lördagen var det auktionspremiär för min del. Lina hade varit där en gång tidigare men vi andra var rookies. Mycket intressant tillställning. Jag tror det kan bli min grej, även om jag inte handlade något just denna gång.

Fotbollsmatchen lite senare bevakades med Caroline, Anders och Kim. Vi åt utsökta landgångar och fortsatte sedan med chips&dip&grönsaker. Diverse alkoholhaltiga drycker intogs också. När alkoholen tagit oss i sitt grepp och vettet gått ut blev det dans. Ända tills grannen kom och klagade. 

Följande bilder är tagna av diverse fotografer:

         

         
Även om det ser ut så, så var det inget andligt möte eller så.

                      

        

        

       

       
Klackarna i taket.

                    
Kim blev dj för kvällen.

                    
Anders tog det säkra före det osäkra inför skoknytningen. Smart!

       
Puss darling.

       

Trots Sveriges förlust valde vi att inte hänga läpp.

Kvällen avslutades på the tivoli i vanlig ordning. Kitty Jutbrinng och Kristoffer Åkesson var gäst-dj's, men de gjorde föga intryck tyvärr.

Igår var vi bakis. Sov till 3. Åt flottig mat. Men hade en himla mysig dag. 

Måndag, eftermiddag, ösregn.

Det mullrar ute. Det är åskan. Jag sitter inne med datorn, kaffe och lite överblivet godis från gårdagens baksmälla.

Känner mig skönt slapp idag. Fast systerns kommentar när jag skulle passa lilleman gjorde det hela lite väl påtagligt:
- Du ser ju ut som om jag ryckt dig direkt ur soffan. 
Så slaffsig kände jag mig ändå inte i mina halvnya mysbyxor, the Sounds-T-shirt och kofta. Jaja, allt är relativt som min pappa brukar säga.

Helgen har varit najs, bortsett från att min mobil gick ifrån mig. Ja, den är gone och jag känner mig amputerad!

Just nu sitter jag och funderar vart jag vill åka på semester i augusti. Tanken på att kunna åka lite vart som gör mig överväldigad. Sol&bad i Grekland, öken och savan i Afrika, shopping och bad i Barcelona eller raukar på Gotland? Jag tror jag är i behov av lite research. 

            

En sväng till paradiset (Maldiverna) hade inte varit fel (om ekonomin hade samtyckt).

På gensyn!

vilken upplyftande dag

Var på polisstationen idag för att ordna ett nytt pass. Inte för att jag har någon resa inplanerad, utan mest för att jag föll för allt tjat om att man inte kan gå runt utan pass. (Jag har dock varit utan pass i mer än två år nu, utan ett enda problem.) 

- Tänk om du vinner en resa! var det någon som sa.

Så från och med nästa torsdag är jag redo för diverse vinstresor, spontana infallsutlandsreser eller vilken överraskningsresa som helst.

 Nu till den upplyftande händelsen. Jag fick mäta mig och det visade sig att jag var hela 164 cm lång. Jag som trott att jag bara mätte 162 cm. Helt plötsligt känner jag mig som en lång och ståtlig människa.

Men hur vanligt är det egentligen att man växer 2 cm efter att man fyllt 18 år?

weekend i Hässleholm

Vin, solglasögon på dagen, langos, festivalrävar, huttrande av kyla, våtservetter, öl, konserter, tält, nudlar, tjocka tröjor, serpentiner, trangakök, svett, majs, solcreme, rookies, slappa i solstol, glasögon på natten, cider, nettofynd, bajamajor, sugrör, klänningar, pussar, nachos och spindlar.

Festival i vanlig ordning.

Bilder säger i och för sig mer än ord, inte sant!?

bag in box 1

wiibroe

glasögonormar

wohoo

värdinnan

klänningsfest

nettofynd

Hellsleholm
(Hellsleholms blomsteraffär.)

sol i ögat

utslagen

hundinspirerad pose?

solens frukt

publik på nephew

those dancing days

Bästa konserterna var Håkan Hellström och Nephew. Håkan är ju bara fantastisk i alla lägen och Nephews sångare är stentuff med sina robotrörelser. Men mycket var bra,  t ex Familjen, Ceasers, First Floor Power, Johnossi, übersöta Those Dancing Days och Moneybrother.

En liten besvikelse var Millencolin, de var inte så tuffa som jag trodde de skulle vara live. En annan besvikelse var Billie the Vision And the Dancers, som vi inte ens fick se eftersom de spelade inne i en lokal som var för liten för alla som ville se dem. Den tredje och sista besvikelsen var att jag missade José González, han spelade för tidigt och vi drack för mycket vin i solen. Som tur är kommer han även till Way Out West så jag får ta igen honom där.

-Var hon bra i sängen?
-Ja, hon var naken!

Vi träffade en Johan Glans-"look a like", som dessutom kom från Eslöv.


Det var vad campingfestival det blir den här sommaren. Jag känner mig kluven.

RSS 2.0